Weekendje weg

Meestal kom je vrijdagavond al aan boord. Na de kennismaking stellen we een (globaal) plan op voor het weekend. Afhankelijk van jullie wensen en wat de mogelijkheden zijn die wind en weer bieden stellen we einddoel vast. Dat kan een haven aan het IJsselmeer of Waddenzee zijn, of juist naar binnen en Friesland ontdekken. Daarna heb je de avond voor jezelf: lekker bijkletsen, het schip verkennen of even het dorp in: Stavoren is niet groot maar heeft genoeg te bieden. De volgende dag begint de dag met een zeilpraatje: de basisprincipes van het zeilen en de veiligheidsinstructie. Daarna kunnen we weg. Al naar gelang jullie wensen wordt het een actieve dag of juist heel erg ontspannen.

Aan het eind van de middag komen we aan in de haven. Nu heb je de tijd aan jezelf; samen eten koken, of juist uit eten, nog even de stad in of aan boord lekker de dag doornemen.

De volgende dag is het tijd om de terugreis te aanvaarden. Rond vier uur ben je weer terug in de haven en wordt het langzaam tijd om om het schip weer te verlaten.

Meerdaagse tocht

Afhankelijk van hoe je geboekt hebt kom je s'avonds of s'ochtends aan boord. Zodra de boodschappen en bagage zijn weggepakt en iedereen aan boord is volgt er een kennismakingspraatje en de eerste instructies. En er vindt overleg plaats over wat jullie graag willen meemaken de komende dagen. Omdat je wat langer aan boord blijft liggen ook de waddeneilanden binnen bereik. Natuurlijk spelen wind, weer en getij ook en rol en daar moeten we ook rekening mee houden. Als alle instructies zijn gegeven en iedereen en alles klaar is kunnen we weg. Al zwervend over het water bezoeken we diverse plekken, in havens, op een mooi ankerplekje of droogvallen op het wad; al naar gelang de wensen en de mogelijkheden.

Dagtochten

We heten je s'ochtends welkom aan boord. Na een korte kennismaking leggen we een aantal dingen uit over het schip; een korte veiligheidsinstructie en een aantal basisprincipes van het zeilen. Hier informeren we ook altijd even naar jullie wensen: wat lijkt jullie leuk om die dag te gaan doen? Rondom Stavoren zijn er genoeg mooi plekken en mogelijkheden om er even af te stappen: een wandelingetje door Hindeloopen, een prachtig pittoresk plaatsje. Of een bezoek aan het Jopie Huisman museum in Workum, of een picknick op en mooi plekje ergens in Friesland. Natuurlijk is het ook mogelijk om de hele dag zeilend door te brengen. Tegen het eind van de middag komen we terug, nog even kort napraten, spullen pakken en dan is het weer tijd om afscheid te nemen.

Choose a language